Men om man skulle sno en enkät

Jag lyder Sara Bergmark Elfgrens uppmaning borta på Glory Box och svarar på den enda vettiga enkät som dykt upp på nätet den här sidan årtiondet: Böcker som är aktuella just nu. Den engelska: Cryptonomicon av Neal Stephenson. Det är lite lustigt. Jag har haft den inbundna utgåvan i bokhyllan i säkert tio år. Läste femtio sidor men kom sedan inte vidare. När jag skänkte bort den till en kompis häromsistens, talade hon sig så varm för den att jag gick hem med hennes gamla slitna pocketutgåva i väskan. Jag tror att jag egentligen är ledsen för att det inte är Snow Crash. Men nu försöker jag i alla fall.

Vid sängen: Läser faktiskt inte böcker i sängen. Det slutar bara i elände och sömnbrist.

I väskan: Tainaron av Leena Krohn.

På toaletten: Badass av Ben Thompson, en härlig liten bok med undertiteln "A relentless onslaught of the toughest warlords, vikings, samurai, pirates, gunfighters, and military commanders to ever live".  Inkluderar storheter som Anne Bonny, Djingis Khan, Harald Hårdråde, Julia Agrippina och Nikola Tesla. Thompson driver även bloggen Badass of the Week.

Läser emellanåt: Embassytown av China Miéville. Jag är rädd för att den ska ta slut, så läser den sällan.

Borde börja med: To the Lighthouse av Virginia Woolf. Men det blir liksom aldrig rätt tillfälle för den typen av ångest.

På is: Dorés bibel av Torgny Lindgren. Kräver sitt tillfälle precis som Woolf.

Gör enkäten du med. Det är ju det här som är verkligt intressant i livet.