Hurra! Enkät!

Jag är galen i enkäter. Här är den senaste från Sara Bergmark Elfgren borta på Glory Box som i sin tur fick den från Bokstävlarna. Sno den. JUST NU…

… läser jag: Varma kroppar av Isaac Marion. Kristoffer Leandoers översättning är ljuvlig, men själva berättelsen är så beklämmande att jag måste läsa den i små bitar. I läshyllan ligger även Myths of Gender av Anne Fausto-Sterling, en omläsning från socialantropologin pga min förbittring över den hord av aningslösa biologister som har börjat översvämma vartenda jävla kommentarsfält. Rekommenderas för den som vill ha solitt material för att sticka hål på "låt pojkar vara pojkar och flickor vara flickor"-myten. Och så Writing Horror, av Horror Writers of America, eftersom jag insåg när jag skulle undervisa om skräck att jag vet alldeles för lite om den delen av hantverket.

… väntar jag: på Prometheus. När jag fick se den första fullängds-trailern satt jag och skrek och klappade som en säl i ren upphetsning. Sen spelade jag den om och om och om igen. Konceptet trycker på så många av mina nördknappar att jag nästan tappar sansen: uråldriga hemligheter i rymden. Arkeologi. von Dänikens ancient astronauts-teori. Jag är helt tramsigt uppspelt över den här filmen.  

… lyssnar jag på: Opeths Ghost of Perdition, en massa Beatles, Kate Bush och Rachid Taha (som är argare än the Clash när han gör Rock el Casbah).

… tittar jag på: The Walking Dead, och kan inte sluta fnissa så fort Rick gör den intensiva hjälteblicken med ett höjt ögonbryn och liksom krystar med käkarna.

 … är jag nyfiken på: hur det kommer att gå med den gigantiska könsrolls- och sexismdebatt som har uppstått i anslutning till det danska spelkonventet Fastaval (ungefär som danskarnas Gothcon).