Manusdoktorn tar emot

Nu tar jag emot manus för coachning. Jag har just nu plats för ett längre manus eller ett par noveller, så det är först till kvarn som gäller. Den som vill få manushjälp av en prisbelönt fantastikförfattare och skrivpedagog har alltså chansen nu!

Jag tar alltså emot alla sorters prosa från noveller till romaner. Genremässigt tar jag uteslutande emot fantastik. Fyll i kontaktformuläret på den här sidan och berätta lite om ditt projekt: hur långt det är, vad det handlar om, och vad du behöver hjälp med. Manus tas endast emot enligt överenskommelse.

Vad gör jag? Jag går igenom ditt manus utefter dess egna förutsättningar och tittar på struktur, dramaturgi, personbeskrivningar, dialog, språk, gestaltning, världsbygge, inre logik och tematik, samt klichéer och fallgropar. Om du har några särskilda frågeställningar får du gärna säga till, så kan jag fokusera extra på det. Jag gör också noteringar i manuset under läsningen, både reaktioner från mig som läsare och anmärkningar/förslag vad gäller formuleringar och kontinuitet etc., dock inte korrektur.  Du får ett utlåtande på minst fyra sidor med en analys av ovan nämnda områden, styrkor och svagheter i texten, eventuella problemområden och konkreta förslag på förbättringar.

En manusläsning garanterar på intet sätt att ditt manus senare blir utgivet, utan ska ses som en vägledning till hur du kan fortsätta jobba med ditt manus för att det ska uppnå sin fulla potential.

Vad kostar det? Roman: Startavgift 2.000 kr + 6 kr/sida från sidan 21 och framåt om sidantalet överstiger 20.

Novell: Startavgift 500 kr, sedan 6 kr/påbörjad sida från sidan 10 och framåt.

Avgiften beräknas på text med dubbelt radavstånd, 12 punkter, och marginaler på ca 2,5 cm. Moms tillkommer med 25 %. Betalning sker i förskott.

Hur lång tid tar det?

Arbetstiden för en roman kan ligga på sex till åtta veckor, men kan gå fortare beroende på arbetsbelastning. Arbetstid för novell är ca tre veckor.