Gävle, jag är i dig

och imorgon är det dags för Steampunkfestivalen, Swecon 2014. Här är mina programpunkter, saxade ur programmet: Fredag kl 17.00 Fantastiska svampar i vilket jag på ett fullständigt ovetenskapligt sätt pratar i 20 minuter om fiktiva svampar jag gillar.

Fredag kl 21-22 Panel: Den svenskspråkiga fantastiknovellen Det finns knappt några tidskrifter längre, men istället har det kommit en del antologier de senaste åren. Hur är läget för den svenskspråkiga fantastiknovellen idag? Är det stycksålda e-noveller som är framtiden? Johan Jönsson, Karin Tidbeck, Elin Holmerin. Moderator: Nahal Ghanbari.

Lördag kl 13-14 Panel: Being a writer Writers write, but what about all the other stuff? What is it like to be a part of the book industry and it’s current changes and challenges, to release your books to readers and critics or to go to events as a writer, instead of as a reader or a fan? Cory Doctorow, Chris Wooding, Steven Savile, Karin Tidbeck. Moderator: Gillian Redfearn.

Lördag kl 14-15 Panel: Troll och andra väsen Författarna från Fantastisk podd spelar in ett specialavsnitt inför publik och diskuterar nordisk folktro i fantastiken. Anders Björkelid, Oskar Källner, Kristina Hård, Erik Granström, Nene Ormes, Karin Tidbeck.

Lördag kl 16-17 Panel: ”Skriv kort, helst inte alls” Redaktörer och författare pratar om konsten att redigera, både egna och andras texter. Karin Tidbeck, Elin Holmerin, Kristina Hård, Oskar Källner. Moderator: Johan Anglemark