Fantastisk podd #17

Finlandsgruppen pratar research! Efterforskningar, för övrigt, är både en av de viktigaste, roligaste och farligaste aspekterna med att skriva. Särskilt viktigt är det att göra faktisk research, det vill säga att gå utanför Wikipedia. Till exempel till biblioteket, eller till miljön du skriver om. Känna hur den luktar, låter och verkligen ser ut. Och att prata med någon som är expert på området, eftersom de också kommer att svara på frågorna du borde ha ställt. Det kan rädda en berättelse (eller tvinga dig att skriva om den, eftersom du har baserat den på en grund som inte håller). Sen kan det visserligen sluta med att man slösar timtal på att leta bilder på lik konserverade i kopparvitriol, eller göra misslyckade utflykter till en gruva som visade sig inte alls vara en gruva, men ingen kunskap är dålig kunskap och utflykter är stärkande för karaktären.